Bijzondere Bewoner #2: Minchenu Maduro


Minchenu MaduroElke maand schrijf ik over een Bijzondere Bewoner van het eiland. Deze persoon wordt door mij in het zonnetje gezet omdat hij/zij mij persoonlijk heeft geraakt. Deze maand is deze eer voor Minchenu Maduro. Minchenu is geen echte bewoner van het eiland, maar omdat ze wel Yu di Korsou is én geregeld te vinden is op het eiland past ze perfect in deze categorie.

Waarom Minchenu?
Minchenu leerde ik halverwege 2015 kennen. Via mijn werk kwam ik terecht bij haar workshop “Van Herrie naar Harmonie in de groep”. Ze vertelde uitgebreid over verschillende groepsprocessen en -relaties. Zij pakte haar masterclass anders aan dan ik gewend was. Bij binnenkomst kreeg iedereen een klein gekleurd bloemetje. Bij de start van haar masterclass gooide ze de groep helemaal door elkaar aan de hand van de gekleurde bloemetjes. Op deze manier kwam iedereen te zitten naast nieuwe mensen. Je netwerk wordt op die manier een stuk groter. Ook gebruikt ze veel diverse energizers en toont ze veel moed en openheid door haar persoonlijke verhaal te vertellen.

Wie is Minchenu?
Minchenu is een kleurrijke Curaçaose vrouw. Ze woont in Nederland samen met haar zoon en is een vrouw met een missie. Ze wil mensen “inspireren, motiveren, betrekken en een hart onder de riem steken”. Ze is bevoegd docente pedagogiek, psychologie en communicatie en heeft met diverse groepen mensen gewerkt: ROC-studenten, langdurig werkelozen en (ex)gedetineerden. Sinds 2010 is ze werkzaam als zelfstandige. Ze geeft trainingen en workshops aan mensen die met bovenstaande doelgroepen werken. Daarnaast is ze motivational speaker en kan ze geweldig verhalen vertellen.

Aandenken
Minchenu heeft de gewoonte om na een masterclass een klein aandenken uit te delen aan de deelnemers, zoals een klein gekleurd steentje. Ze vertelt daarbij dat je er een paar mag pakken om dit door te geven aan anderen, bijvoorbeeld om iemand een hart onder de riem te steken, kracht te geven of ter inspiratie. Mijn aandenken aan Minchenu zitten daarom ook in mijn portemonnee. Dagelijks wordt ik herinnerd aan aan de kracht en energie van deze Bijzondere Bewoner #2.

nb. Minchenu zal van 18 t/m 24 april weer op het eiland zijn voor twee workshops.

Meer informatie
Website: www.minchenu.nl
Email: info@minchenu.nl
Facebook: Minchenu

Foto: website Minchenu

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *