Sexy Leadership


Sexy Leadership

vlnr Tone Moller, Rianne Plaisier, Deva-dee Silliee, Ruth Sinkeler

Zaterdag 18 maart ben  ik weer naar een leuk event geweest, namelijk Sexy Leadership: the interactive seminar. Het is georganiseerd door CLIPcoaching in samenwerking met COPEX Project & Event management. Het werd gehouden op de prachtige locatie Teatro Luna Blou. In verband met de Internationale Vrouwendag was ervoor gekozen om dit evenement ‘Women Only’ te maken.

Ruth Sinkeler
Ruth Sinkeler is de bedenkster van het concept ‘Sexy leadership’. Na een jarenlange ervaring en scholingen over leiderschap en coaching bedacht zij deze term. Ze heeft afgelopen jaar in Paramaribo op TEDxWomen gestaan en heeft twee boeken geschreven, waaronder één over sexy leiderschap. Ruth is een energieke, creatieve en inspirerende vrouw. Ze heeft zeker indruk op mij gemaakt en daarnaast mij een aantal nieuwe en zeer belangrijke inzichten gegeven.

Sexy Leadership
Het evenement was verdeeld in drie delen. Het eerste deel was een interactieve high energy workshop. Ruth introduceerde de ins en outs van het concept Sexy Leadership. Sexy Leadership heeft 5 kernpunten:

  • Ken je slimheid
  • Ken je sterkten
  • Ken je self waarde
  • Ken je sexy-ness
  • Ken je sales

Tijdens de workshop nam Ruth ons mee in haar verhaal over leiderschap, het durven nemen van keuzes, het ultieme geluk en de wijze waarop je een verandering in je leven kan doorzetten. Ze gaf ons hierbij tegelijk de mogelijkheid om de andere vrouwen in de zaal te leren kennen.  Een van de mooiste dingen die mij is bijgebleven, is dat we onze ultieme droom moesten opschrijven. Ze omschreef dit als de droom waar je buikpijn van krijgt omdat je niet weet hoe je het moet doen. Dit sloeg voor mij de spijker op de kop want ik heb zeker van dit soort dromen. Voor mij heeft dit alles te maken met schrijven. Ik heb een aantal dromen (naast mijn blog) hiermee maar ik heb hier nooit iets mee gedaan omdat ik altijd excuses bedenk om het niet te doen. Voor mij zijn deze dromen, dromen waar ik buikpijn van krijg. Mede dankzij Ruth heb ik nu vertrouwen gekregen om wél voor deze dromen te gaan. (meer hierover op een later moment)
Het tweede deel  van de ochtend was een talkshow met drie Curaçaose power vrouwen, namelijk Tone Moller, Deva-dee Siliee en Rianne Plaisier. Alle drie hebben ze veel in hun leven bereikt en ze vertelden over zowel hun faal als hun succes-momenten.
Als laatste deed Ruth een talk, die zij eerder gedaan heeft op TEDxParamariboWomen. Deze speech ging deels over Sexy Leiderschap, maar ook over Sisterhood (de band die vrouwen met elkaar hebben en de kracht van vrouwen samen) en Ubuntu. Ubuntu is een Afrikaanse filosofie wat draait om toewijding en de relaties van mensen onderling. Al met al heb ik een geweldige ochtend gehad met nieuwe veel nieuwe inzichten en vooral nieuwe contacten. Zoals ik eerder zei, ga ik nu op weg naar het waarmaken van mijn dromen. Het is nog een onzeker pad omdat ik nog niet precies weet wat ik wil. Maar een ding is wel zeker: Ik ga er komen! Meer informatie:
CLIPcoaching

Foto 1: eigen foto

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *