Newsflash: overzeese pizza 2


Altijd al pizza willen bestellen in een andpizzaer land? Als je inwoner bent van Saba en Statia (St. Eustatius) kan dat vanaf nu. Sinds kort is daar de eerste pizza delivery aanwezig. Op zich niet zo bijzonder zou je denken, maar je moet weten dat Saba 13 km2 groot is en Statia  21 km2*. Niet echt winstgevend om daar als grote pizzaketen een zaak te openen.
Voor sommige ondernemers zijn dit geen beperkingen maar juist mogelijkheden. Dit moet ook Winair gedacht hebben. Deze vliegtuig maatschappij ‘bezorgt’ dagelijks pizza op beide eilanden. Ze vliegen  dagelijks vanaf Sint Maarten met een aantal pizza’s respectievelijk 52 en 60 kilometer om deze af te leveren bij hun hongerige klanten. Deze vlucht is overigens al een reguliere passagiersvlucht. De pizza wordt helaas (nog) niet tot aan de deur gebracht, je moet hem zelf afhalen bij de balie van Winair op de airport.

Dit is pas wat je noemt ‘Pizza Powered People’!

Question: Als jij op een van deze eilanden zou wonen, zou jij de pizza laten invliegen?

*Ter referentie: Schiermonnikoog is 44 km2.

Foto: pixabay.com


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Newsflash: overzeese pizza

  • Marieke

    Een half uur geleden, zo rond 04:45 u, werd ik wakker met enorm gerommel in mijn trommel. Na dit stukje dus reuze zin in pizza! Nu helaas mijn honger maar gestild met een bakje yoghurt, pizza wordt op dit tijdstip niet bezorgd 😉

    Het gaat naar mijn idee behoorlijk ver om pizza te bestellen dat per vliegtuig moet worden ingevlogen. Weegt dat op tegen alle co2-uitstoot van het vliegtuig en niet te vergeten de kosten daarvan? Voor wat betreft het eerste misschien beter om het niet te doen. Ook zou ik lichte twijfel hebben over hoe vers alle pizza’s daar dan aankomen. Hoe dan ook, het is wel een cool initiatief, een vliegende pizzabezorger :-)

    • Maaike Post auteur

      haha ja precies, eigenlijk zijn er geen extra kosten omdat de lijn toch al bestaat. Ook zullen ze best snel aankomen want het is maar 50 kilometer vliegen, dat is volgens mij maar een kwartiertje ofzo. De gemiddelde pizzabezorger in Utrecht doet er al gauw langer over!