Every day is a good day to workout 2


SterkemanIn landen met duidelijke jaargetijden beginnen diverse media al ruim voor het einde van de winter met koppen als ‘Beach body 2015’, ‘strak de zomer in’ en ‘de perfecte workout in 15 minuten’. Tegen het einde van de winter worden de sportscholen drukker en leeft iedereen toe naar de zomer.

Op een tropisch eiland heb je echter geen excuus om in de winter niks te doen, in de lente jezelf het onganse te sporten om er vervolgens 3 weken in de zomer fabulous eruit te zien in bikini en daarna tot februari weer op de bank te gaan zitten. Hier moet je (mits je dat belangrijk vind natuurlijk), het hele jaar beach-ready zijn.

Curacao heeft veel sportfaciliteiten, je kunt baseballen, voetballen, hockeyen, surfen, turnen, noem maar op. Helaas voor mij zijn er geen passende danslessen. Met mijn 30 lentes ben ik te oud voor alle streetdance-achtige lessen en is het aanbod erg uitgedund met vooral salsa, kizomba en bachata. Ook leuk, maar voor mij wat meer voor erbij.
Na een paar lessen zumba gevolgd te hebben ben ik door een vriendin over gehaald om met haar mee naar turnen te gaan. In het begin stribbelde ik tegen, want ‘ een danseres turnt niet’. Maar na een week of twee stond ik in de turnhal wiebelig op mijn handen terwijl er aanwijzingen geroepen werden over hoe ik stabieler kon staan. Het enige wat ik op dat moment dacht: “Maar HOE dan?” want op zijn kop is alles anders.

Op het eiland zijn ook veel sportscholen. Het leuke is dat er veel gyms in hotels zijn waardoor je fit blijft in een vakantieachtige omgeving terwijl je uitkijkt op de zee. Zo ook de gym van het Hilton. Naast onbeperkt sporten krijg je nog een aantal andere ‘gratis’ benefits, namelijk entree tot het zwembad en het strand, handdoeken om te gebruiken en korting in de horecagelegenheden daar. Allemaal aantrekkelijke zaken om personen zoals wij minimaal twee keer per week naar de sportschool te lokken. De meeste mensen sporten met een doel om zichzelf gemotiveerd te houden. Ook heb ik mezelf vorig jaar een doel gesteld.

Medal 2014In november is de tweede editie van de KLM marathon weer op Curacao. Dit is marathon evenement waarbij je kan kiezen uit verschillende afstanden. Afgelopen jaar hebben ik de 5 kilometer gedaan en het komende jaar wil ik het weer gaan doen. Hardlopen in de tropen is iets anders dan hardlopen in Nederland, hier heb ik over 5 kilometer 34’27 gedaan terwijl ik in Nederland er 30’13 over deed. Inmiddels woon ik al weer 15 maanden op Curacao en ben ik gewend aan het klimaat. Daarom is mijn doel voor deze periode: De 5K in 30 minuten hardlopen.

In juli ben ik begonnen met trainen en elke keer wanneer ik naar de mensen in het zwembad kijk en naar het uitzicht op de zee terwijl ik mezelf in het zweet werk, prijs ik mezelf gelukkig. Ookal is lopen op de loopband soms een beetje saai, maar wat is het heerlijk om dit te doen met dit uitzicht!

foto 1: pixabay.com
foto 2: eigen foto

– Dit verhaal is eerder verschenen in het Emigreermagazine van augustus 2015


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Every day is a good day to workout