Raindrops on roses…


Julie Andrews“… and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things”

Een van mijn geliefde actrices Julie Andrews zong dit  in The Sound of Music en altijd wanneer het gaat over ‘favorite things’ moet ik hieraan denken. Deze film en Mary Poppins heb ik over and over gekeken bij mijn opa en oma. Zij hadden een hoekje in de woonkamer met een televisie met honderden Disney videobanden. Uren hebben mijn zusjes en ik daar gezeten om films te kijken. The Sound of Music en Mary Poppins waren erg geliefd onder ons. Jaren later zitten deze twee films nog steeds op een speciaal plekje in mijn hart.

Sinds ik op Curacao woon zijn mijn eigen favorite things een klein beetje veranderd. Simpelweg omdat sommige dingen hier anders gaan en zijn ten opzichte van Nederland.

– In Nederland kon ik het vervloeken, maar hier vind ik het heerlijk: regen. Het liefst de harde tropische buien waardoor het hele eiland weer tot leven komt. De kinderen in mijn klas vinden het ook heerlijk. Wanneer de sluizen open gezet worden, rennen ze allemaal naar het raam om te kijken. Vooral wanneer er weken geen regen is geweest. Het grappige is ook dat er geregeld kinderen met een vest aan naar school komen, omdat ze het fris hebben. Echte tropenkindjes.

– Voeten in het zand. Deze website zou niet Toes in the sand heten als ik daar niet van hield! Met mijn tenen in het warme zand vind ik heerlijk! Wanneer ik het strand op loop, doe ik direct mijn slippers uit. Zoals zoveel mensen heb ik een haat-liefde verhouding met zand. Op mijn blote voeten vind ik het heerlijk, maar op mijn handdoek moet ik er niks van hebben. Je zal mij daarom nooit met een handdoek op het strand zien zitten, Maaike huurt een bedje! Op mijn handdoek geen zand! Voetjes over de rand in het zand en de handdoek op veilige hoogte!

– Nooit een weerbericht hoeven checken. In Nederland deed ik na het uitzetten van mijn wekker altijd hetzelfde: buienradar checken. Moest ik opschieten om droog op school te komen? Moest ik een sjaal om? Kon ik met korte mouwen of toch een vestje mee? Hier bestaat buienrader niet eens. Ik ben niet op de hoogte van de wolken en de tijden waarop het regent. Hier is dat niet belangrijk want het is toch elke dag ongeveer hetzelfde. 30+ en zon.

Lovers Chocolate– Lovers Chocolat milk. Soms als het bloedheet is, dan krijg ik ontzettende zin in chocolademelk. Geen romige warme Chocomel met slagroom, maar ijskoud (incl. ijsblokjes) zo uit het pakje. Ik hoef hier geen andere merken Chocolade melk, nee Lovers is meer dan goed. Pluspunt daarvan is ook dat ik de lokale markt steun want  Lovers is born and raised op dushi Korsou.

– Slippers dragen wanneer je wilt. Ik hou van mijn Havaianas. Ik draag sinds jaar en dag Havianas en je zult me nooit op anderen slippers zien. Tijdens mijn werk kan ik niet op slippers lopen ivm de kleding voorschriften, maar zodra ik in de auto zit gaan de schoenen uit en de slippers aan. Wat geeft dat je tenen vrijheid! Een nadeel daarvan is wel dat de tenen er altijd picture perfect uit moeten zien, maar dat heb ik er graag voor over!

foto 1: Pixabay.com
foto 2: Loversglobal.com

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *