De boekenbank


Boekenbank fbNet als ieder ander land heeft Curacao ook mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Hier is de bijstand erg laag, waardoor sommige mensen het niet alleen kunnen redden. Gelukkig zijn er een aantal stichtingen op Curacao die deze groep mensen helpt om de problematische situatie waar ze in zitten iets te verlichten.
Een van deze stichtingen is ‘de Boekenbank’. De stichting is voortgekomen uit Ayudo Social, maar werkt tegenwoordig zelfstandig. Met de opbrengsten die ze uit onder andere boekenverkoop verkrijgen, sponsoren ze de voedselbank. Daarnaast helpen ze ook scholen met bijvoorbeeld het opzetten van een schoolbibliotheek of ondersteunen ze gezinnen die het moeilijk hebben. Het doel van de Boekenbank is dat ze de jeugd van Curacao willen ondersteunen en de kans van het slagen van hun leven willen vergroten.

 

Ik kom zelf geregeld bij de Boekenbank om op zoek te gaan naar hidden treasures, boeken met herinneringen of boeken op mijn nog-te-lezen-lijst. Deze lijst is overigens niet heel veeleisend. Zolang de voorkant maar aantrekkelijk is en het lettertype prettig, voldoet het. Maar het belangrijkste waar ik voor kom zijn de kinderboeken.

 

Afgelopen jaar startte ik op school met een stapeltje boeken waar mening boekenfanaat en leerkracht van in huilen uit zou barsten. Het was sterk verouderd, kapot en totaal niet interessant of aantrekkelijk voor de kinderen. Driftig ging ik op zoek naar mogelijkheden om de klassenbieb wat aantrekkelijker te maken. Ik gaf de kinderen opdracht om zelf een leesboek mee te nemen, maar ik ging ook op zoek naar goedkope tweedehandsboeken om de kinderen een ruimere keus te geven. Via Facebook kwam ik bij de Boekenbank terecht. Sindsdien ben ik trouwe klant. Ik probeer maandelijks te gaan kijken of er nog passende kinderboeken zijn binnengekomen. Meestal ga ik met een fikse stapel naar huis.
Dankzij de Boekenbank kunnen de kinderen in mijn klas groeien in hun leesniveau en kan ik mijn steentje bijdragen aan de inzameling voor de voedselpakketten.

 

Mocht je zelf een keer willen neuzen bij de boekenbank:
Adres: Industrie terrein Brievengat
Openingstijden: Elke dinsdag 09.00 – 12.00 en elke laatste zaterdag van de maand van 08.30 tot 12.00
Voor meer informatie, bezoek de boekenbank op Facebook.
foto: Boekenbank op Facebook.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *