I scream, Icecream! 1


Als yu di Korsou ergens van houden dan is het wel eten. Piska kòrá ku arros i funchi (een vissoort met rijst en funchi) in de middag en daarna nog een batido di mango (smoothie) en een repa di pampuna (pompoen pannenkoek) als toetje. Tussendoor nog ergens een pastechi en in de avond lomito ku batata (ossenhaas met friet). Om de late night snack trek tegen te gaan rijden ze daarna ’s avonds nog even naar de truk’i pan of de ijssalon.

Toevallig houd ik ook erg van ijs (liefst Italiaans) dus wat dat betreft zit ik hier goed. Er zijn hier twee grote ijssalons. de welbekende Baskin Robbins en Bella Italia. Ook zijn er nog wat kleinere ijssalons als IJscowd, Don’s IJssalon en Fro Yiu (frozen yoghurt).

Voor degene die niet bekend zijn met de grootste twee van de ijssalons: Baskin Robbins is een grote keten uit de US. Ze verkopen 31 soorten ijs, waarbij de smaken afhankelijk zijn van de locatie. Ze hebben bijzondere smaken als Seven Layer Coconot Bar en Almond Macaron. Als je houdt van bijzondere smaken en een keer iets anders wilt, moet je zeker langs Baskin Robbins gaan.

Bella Italia is daarentegen een heel ander soort ijstent. Dit is meer te vergelijken met de Italiaanse ijssalons die je in Nederland kan vinden. Ze maken hun ijs zelf en hebben naast fruitige smaken ook chocolade-ijs en wat bijzondere smaken als gummybear of bubblegum ijs.

Elke zoveel tijd gaan we na het avondeten een ijsje halen. Meestal doen we dit bij Baskin Robbins want dit is het meest dichtbij. Wij zijn nooit de enige met dit idee, want in de ijssalons altijd druk. Ik sta altijd versteld van de bestellingen. Er wordt besteld alsof er een directe schaarste van ijs aan zit te komen. Deze liter-bestellingen zijn vaak pa bai kuné (om mee te nemen). Ik stel me zo voor dat die ijslovers de airco in de auto op standje vries-vries zetten en naar huis scheuren. Of zou het ijs op zijn bij thuiskomst…?

Baskin Robbins is te vinden op de Jan Noorduynweg en de Ontarioweg.
Echte aanraders daar zijn Chocolate Cookie Crackle en Very Berry Strawberry.

Bella Italia is te vinden in Zuikertuin Mall en Jan Thiel.
Echt aanraders zijn mango en maracuja.

foto 1: eigen foto

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “I scream, Icecream!