There is a place called… 3


Kokomo.
That’s where you wanna go
to get away from it all
Bodies in the sand,
tropical drink melting in your hand.

De Beach Boys wisten het in 1988 allang. Kokomo is de plek waar je moet zijn. Ondanks dat er diverse plekken daadwerkelijk Kokomo heten, is de Kokomo van de Beach Boys een fictieve plek.
In juni 2011 heeft Toin van de Mosselaar zijn Kokomo geopend op de Vaersenbaai op Curacao.

kokomo beach curaçao

Kokomo is voor mij een strand wat precies tussen twee uitersten ligt. Alle faciliteiten zijn er, maar het is niet vol-vol zoals Mambo. Er komen geen hordes stagiaires of toeristen, maar een leuke gevarieerde mix tussen allerlei bezoekers en bewoners van het eiland. Ik kom er graag een boekje lezen, snorkelen of lunchen. Vooral de gekruide frietjes en de club kip zijn mijn favoriet.

Kokomo beach curaçao

Kokomo is een gratis te betreden, maar je moet wel betalen voor de bedjes. Er staat een bewaker bij de poort die je auto netjes in de gaten houdt. Direct na binnenkomst heb je aan de linkerkant de duikschool Trunkdivers en linksvoor het restaurant. Je mag geen eigen eten en drinken meenemen, maar niet getreurd want de menukaart is uitgebreid!
Maandelijks organiseert Kokomo het beroemde feest: Full Moon Party. Eerlijk gezegd ben ik er nooit geweest, als er veel stagiaires komen kom ik namelijk niet. 😉 Ook worden er nog wel eens concerten georganiseerd. Laatst zijn we naar Nick en Simon geweest en binnenkort staat onze Brabantse held Guus Meeuwis op het programma. Hopi leuk!

Voor de mensen die het vliegen-probleem van Kokomo kennen: De Selikor (afvaldienst) heeft het afdekken van o.a. kadavers op de Landfill verbeterd en hierdoor is de vliegenpopulatie drastisch afgenomen. Er zijn tegenwoordig bijna geen vliegen meer op Kokomo, dus je kan rustig genieten van het prachtige uitzicht en de lekkere lunchkaart!

Openingstijden: dagelijks vanaf 9:00

foto 1: eigen foto
foto 2: eigen foto


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “There is a place called…

 • diana

  De lasagne is ook erg lekker daar 😉

  ik vond dat echt een heel fijn strandje met heel lekker eten. Maar wij hoefden toen (februari) niet te betalen voor onze bedjes.. hebben we geluk gehad of is dat veranderd?

  • Maaike Post auteur

   Ik denk dat jullie geluk gehad hebben! Ik kom wel eens na 4h en dan hoef ik ook niet meer te betalen.
   Als je hier bent, moeten we maar keertje gaan lunchen daar als je het leuk vindt!

   • diana

    wel jammer dat je toch voor de bedjes moet betalen. mss kwam het omdat we eerst daar gegeten hadden en daarna ook nog drankjes bestelden en die meenamen naar de bedjes..

    en ja zeker leuk om daar een keer een hapje te eten!