Karakter


karakterJe zou denken dat het op Curaçao niet uitmaakt waar je de zonsondergang gaat bekijken, elk strand heeft zo zijn charmes en overal zakt de zon, zoals afgesproken, elke dag in de zee. Voor mij torent één plek er een beetje bovenuit. Okay, eigenlijk zijn twee plekken favoriet, maar je kan niet op twee plekken tegelijk zijn. Op het moment dat ik dit schrijf, lig ik lui op een bank te kijken naar de glinsteringen in het water van de middagzon. De golven kabbelen zacht tegen de rotsen en op de achtergrond klinkt Ben L’Oncle Soul. Mensen lachen en klinken met hun glazen. ‘Op deze mooie dag!’

Ik heb het over Karakter. Karakter ligt op Coral Estate op Bandabou en is een beetje de plek van de rijken der Curaçao. Er staan hier prachtige huizen, de ene nog mooier dan de andere. Het resort dankt zijn naam aan het feit dat het op de rotsen van Bandabou ligt. Er is hier geen natuurlijk strand zoals sommige andere kust-resorts hebben, maar er zijn hoge rotsformaties met opslaande golven. Doordat het hoog ligt hebben vele huizen hebben uitzicht op de blauwe Caribische zee.  Dit alles maakt Karakter een ideale plek om in alle rust te genieten van een goed boek, het lekkere eten en het uitzicht. Hier komen geen luidruchtige stagiaires of grote gezinnen met druppelende kinderen. Je Karakter is daar ook niet geschikt voor, er is geen branding waar je kastelen in kan bouwen of happy hours met een bandje. Het publiek heeft allemaal hetzelfde doel: ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

karakterKarakter is alles wat past bij haar naam. Een plek met karakter. Niet overvol, veel schaduw en vriendelijk personeel en de prachtige Caribische zee waar ik zo van hou. Je komt vanzelf in een relaxte state of mind waar je helemaal ontspant. Er wordt geen entree of bedjes-geld gevraagd. Daarentegen is een consumptie verplicht. Het allerlekkerste op de kaart is de fruitbomb. Deze gezonde shake is gemaakt van verse sinaasappels, kiwi, banaan en mango en kost 11 gulden. Een ander leuk detail: hier krijg je nog een chocolaatje bij de koffie. Precies zoals het hoort. Soms zijn het koffieboontjes en de andere keer een zelfgemaakte bonbon, geserveerd op een aperitieflepeltje. Puur genieten!

Karakter

meer informatie op karaktercuracao.com, Facebook of via +599 9 864 2233

foto 1: eigen foto
foto 2: eigen foto
foto 3: eigen foto

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *