5 redenen waarom Curacao de beste plek op de aarde is 1


Uitzicht Julianabrug op de Handelskade1. Je hoeft nooit naar het weerbericht te kijken.

Het weer is toch elke dag hetzelfde. Moet ik mijn winterjas al aan? Kan ik zonder jas? Moet ik een sjaal mee? Hoe warm is het? Gaat het regenen? Allemaal niet belangrijk. Vroeger keek ik elke ochtend direct naar het weerbericht, tegenwoordig nooit. Of eigenlijk, bijna nooit. Wanneer een vakantie in Nederland op de planning staat is het ineens weer heel belangrijk.

2. Elke dag de zee zien.

Ik ben geen enorme zwemmer ofzo, kom ook niet wekelijks op het strand. Iedereen denkt als je hier woont dat je dat elk weekend doet, maar de realiteit is anders. Het huis moet schoongemaakt worden, boodschappen moeten worden gedaan. Je wilt in het weekend ook wel eens lekker thuis zijn. Maar het leuke aan een eiland is dat je wel elke dag de zee ziet, dus eraan herinnerd wordt dat je in een bevoorrechte positie zit. Ik rijd dagelijks over de Julianabrug naar mijn werk en dan ben ik keer op keer weer oprecht blij dat ik hiervan mag genieten.

3. Tropenrooster

Dit heeft ook voornamelijk met mijn baan te maken. Ik werk in het onderwijs en dit speelt zich in de ochtenduren af. We beginnen om 7.15 en gaan door tot 12.15. Daarna is de hele middag vrij. Uiteraard moeten de leerkrachten nog nakijken, voorbereiden en wekelijks vergaderen maar dan nog ben ik altijd lekker op tijd klaar.

4. Buiten de orkanen
Curacao ligt op een stragische plek in het Caribisch gebied. De orkanen gaan voornamelijk boven ons langs en aardbevingen zijn hier ook niet. Ideaal voor het klimaat, want het weer is hier heel stabiel. 365 dagen zomer. Behalve dit jaar, nu hebben we maar liefst 366 dagen zomer.

5. Land van diversen
Met 156.000 mensen en meer dan 110 verschillende nationaliteiten kun je Curacao wel een divers eiland noemen. Even voor de vergelijking: Nederland telt 17 miljoen mensen en zo’n 200 verschillende nationaliteiten. Ook de natuur is er één van uitersten. Van het ruige Banda Abou tot de levendigheid van Jan Thiel. Op Curacao vind je alles.

– Dit verhaal is eerder verschenen in het Emigreermagazine van maart 2016

foto: eigen foto


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “5 redenen waarom Curacao de beste plek op de aarde is