Je bent zo schoon als je auto is.


Op Korsou is een auto voor veel mensen gelijk aan een kind. De auto is belangrijk, heel belangrijk. Logisch ook wel, want zonder auto kom je hier nergens. Het verkeer is totaal niet berekend op fietsers en het klimaat eigenlijk ook niet. Ik moet er niet aan denken om een uurtje te fietsen naar mijn werk. Ik kom getoast aan waarschijnlijk. Nee, de auto is stukken fijner. De auto is hier voor veel mensen een soort verlengstuk van zichzelf. Daarbij komt dat veel mensen extreem goed voor hun auto zorgen. Een van de onderdelen van deze verzorging is: het wekelijks wassen van je auto. Je gaat niet in vieze kleren over straat, dus ook niet met een vieze auto.

carwashOnze auto mag ook aan dit fenomeen geloven en heeft één keer in de zoveel tijd geluk. Dan gaan we naar een speciale wasstraat. Niet zo’n vol automatische waar je in de auto kan blijven zitten en de auto door een serie borstels met zeep en water wordt getrokken. Nee, eentje waar de auto gewassen wordt door professionals. Van die mensen met passie voor het wassen van je auto. Zij doen dit niet met behulp van een fancy wasstraat, nee met precisie borstels en hun bare hands.

Het gaat als volgt: je rijdt je bolide naar het begin van de wasstraat en dan stap je uit. Naast de wasstraat staan bankjes gebouwd van pallets waar je kunt wachten tot de auto klaar is. De wasstraat bestaat uit zo’n 3 delen: de snelle schoonmaakbeurt van de buitenkant, dan de grondige beurt van de buitenkant en als laatst wordt de binnenkant onder handen genomen. De snelle buitenkant is gewoon drukspuit en zeep, de grondige buitenkant is datzelfde maar dan met
de hand. Ook worden in dit proces de banden niet vergeten. Die kunnen namelijk ook schoon. carwashOok soppen deze jongens de onderkant van de auto en zelfs de wielkas. Daarna rollen ze de auto naar het laatste stuk: de binnenkant. Hier storten een aantal jongens zich met passie op deze klus. Matjes worden opgetild en stoelen verschoven. Niks wordt over geslagen, zelfs niet de ventilatieroosters en het zonnenklepje. Ook worden de rubberen en plastic delen van de auto (dus ook die aan de buitenkant!) ingesmeerd met een een of andere wax. Dit maakt de banden glimmend zwart en ziet de auto er weer nobo-nobo uit. Want niet alleen de buitenkant van de auto moet shinen, ook de binnenkant!

Na een uurtje onderhanden genomen te zijn is de bolide weer als nieuw. Tot het einde van de wasstraat want zodra  je de openbare weg weer opdraait begint het gedonder opnieuw…

foto 1: eigen foto
foto 2: eigen foto

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *