Huizenjacht 1


Op diverse Facebook-pagina’s worden de huizen om je oren gesmeten. Dagelijks zie ik een hele hoop huizen en appartementen langskomen. Je zou dus denken dat een huis vinden op Curacao makkelijk is. Maar niets is minder waar. Het is moeilijker dan je denkt, zeker wanneer je, zoals wij afgelopen zomer, wil upgraden en bepaalde eisen aan een huis stelt.

Wij zijn hier begonnen met een klein appartement op Grote Berg. Dit was echt klein-klein. Niet eens alle spullen pastte in het huis. Het was voor de start okay. Maar wat mij betreft was het meer onder het mom van ‘je moet ergens beginnen’. Na een aantal maanden was ik namelijk alweer op zoek naar iets anders. Je moet weten dat ik uit een vrij perfect huis kwam in Utrecht. Eentje met veel ruimte en twee verdiepingen. Als je dan ineens met dezelfde aantal spullen naar zo’n 40 m2 gaat, dan is dat aanpassen.

Wanneer je wilt verhuizen, maak je vaak een lijst met eisen waar je huis aan moet voldoen. Mijn lijstje was niet zo lang. Ik wilde vooral groter wonen. Daarbij moest het huis ongemeubileerd zijn want ik hem al mijn eigen spullen hierheen verscheept. Ook moest het huis minimaal 2 slaapkamers hebben en een ruimere keuken dan we hadden op dat moment. Je moet je voorstellen dat dit al eigenlijk een parel is waar met jou 200 anderen ook naar op zoek zijn. De buurten waar je hier kan/wilt wonen zijn minder uitgebreid dan die in bijvoorbeeld Utrecht. Constant kreeg ik te horen: “Sorry, je bent echt nét te laat.” Blijkbaar moest ik 24/7 op Facebook zitten en lijntjes met makelaars hebben.

huisOndertussen verstreken de dagen, de dagen werden maanden en de maanden werden… gelukkig geen
jaren! Wat ineens was het daar. Via-via kregen wij te horen dat er, 5 minuten van ons oude huis, een nieuw gebouwd huis stond. Leeg. Het huis werd omschreven als: ‘ik werd direct verliefd toen ik het zag’. Wij direct geregeld dat we konden gaan kijken en ja hoor. Dit was het. Hier wilde ik gaan wonen. Nieuw, netjes, ruimte, 2 slaapkamers, ruime open woonkamer, openslaande deuren en ruime keuken en als icing on the cake: een walk in closet!

Vanaf dat moment moest en zou ik daar per direct gaan wonen. Uiteraard ging dat niet en moest ik de dagen aftellen. Dagen duren altijd langer als er iets leuk op het spel staat, dus voor mijn gevoel duurde de tijd naar de verhuizingsdag veel langer dan het zoeken naar een nieuw huis. Inmiddels wonen we alweer een aantal maanden in het nieuwe huis. Tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad. Het voelt vanaf dag 1 als mijn huis en ik heb eindelijk plek om alle spullen op te ruimen zonder constant te hoeven Tetrissen in de kasten.

Hoe kom ik op Curacao aan een huis? 

  • Facebook. Zorg dat je lid wordt van de diverse aanwezige groepen op Facebook. Wanneer je bij de zoekbalk ‘Curacao’ intypt kom je op verschillende. Een paar voorbeelden zijn: DurftevragenCuracao, VraagenaanbodCuracao. Reageer wel heel proactief op deze websites, want het gaat heel erg snel!
  • Ga langs de makelaar. Er zijn veel makelaars aanwezig op het eiland. Daar kun je je wensen neerleggen en zij zoeken een huis wat bij je past. Het voordeel is dat ze je kunnen bellen met een optie die nog niet online is verschenen.
  • Get the word out there. Begin in een kleiner start-appartement en zoek vanuit daar verder. Zeker als je vanuit Nederland hier komt wonen moet je zo snel mogelijk een bed hebben. Als je eenmaal een slaapplek hebt kan je rustig gaan kijken en tegen iedereen zeggen dat je op zoek bent. Met geluk zegt iemand: ‘De oom van de buurman van mijn achterneef gaat uit zijn huis, misschien is dat wel wat voor jou!
  • Rijd regelmatig rond in de buurt waar je graag zou willen wonen. Veel particulieren verhuren hun huis privé. Ze wonen bijvoorbeeld zelf op het terrein en verhuren een appartement in de tuin. Dit staat vaak aangegeven via een bordje op het hek. Een voordeel hiervan: je wordt niet misleid door foto’s en je ziet direct de buurt.

foto 1: freeimages.com
foto 2: eigen foto


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Huizenjacht